Përbërësit:
* 6 vezë
* 400 gr sheqer
* 400 gr miell
* 1 pluhur paste
* 1vanil sheqer
* 1/2 lit. ajkë “Hoplla”
* ½ lit qumësht
* 300 gr qumësht pluhur “Nestlle”
* 1/2 kg karamel.
* 400 gr sheqer
* 400 gr miell
* 1 pluhur paste
* 1vanil sheqer
* 1/2 lit. ajkë “Hoplla”
* ½ lit qumësht
* 300 gr qumësht pluhur “Nestlle”
* 1/2 kg karamel.
Përgatitja:
Perzihen të bardhat e vezëve gjersa të shkumojnë mirë. Shtohet sheqeri për të vazhduar tundja, gjersa masa të formohet shkumë e qëndrueshme.
Shtohen të verdhat dhe vazhdon perzierja. Kësaj mase i shtohet mielli i përzier me pluhur paste dhe sheqer vanilje, duke e përzier me lugë, gjersa masa të kompaktësohet.
Brumi derdhet në tepsi shporeti të shtruar me letër të yndyrshme,ose të lyer me yndyrë dhe të përmillur.
Futet në furrë të nxehtë me temp.180 gardë Celsius që të piqet për afro 30 min. Pasi të ftohet pak përmbyset, largohet letra.
Në tepsi ku është pjekur, derdhet ajka dhe mbi të vendoset pandispanja e pjekur. Me ½ lit. qumësht të ftohtë, trazohet qumështi pluhur dhe pasi të përzihet mirë, në mënyrë që mos të mbesin kokrriza qumështi, përzihet me 1 lit. qumësht të vakët. Kjo masë qumështi (1,1/2 l.) hidhet mbi pandispanjë duke e shpuar me pirun në rast nevoje,që ta pijë mirë qumështin.
Nëse karameli është mjaftueshëm i trashë, hidhet mbi, e nëse është i hollë, mirë është ai të shtohet mbi trileqe atëherë, kur edhe shërbehet,kuptohet pasi të pritet në katrorë.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingredients:* 6 eggs
* 400 gr sugar
* 400 gr flour
* 1 powder paste
* 1vanil sugar
* 1/2 lit. Butter "Hoplla"
* ½ liter milk
* 300 gr milk powder "Nestlle"
* 1/2 kg caramel.
Preparation:
Mix the egg whites until well foam. Added sugar to keep rocking until the measures formed stable foam.
Added the yolks and continue mixing. This measure is added to flour paste mixed with powdered sugar and vanilla and stir with a spoon until kompaktësohet measures.
The dough is poured into the cooker pan covered with greasy paper, or painted with fat and përmillur.
Introduced in hot oven with temp.180 guard Celsius to mature for about 30 min. Once cool slightly reversed, outgoing letters.
In the pan where it is boiled, poured cream and placed on pandispanja mature. ½ lit. cold milk, milk powder stirred and mixed as well, in order not to remain meal milk mixed with 1 lit. lukewarm milk. This move milk (1.1 / 2 l.) Cast on pandispanjë pierced with a fork while in case of need, to drink good milk.
If caramel is thick enough, jump on, and if thin is good on trileqe he added then, when served, understood as the expected squared.
No comments:
Post a Comment