200 gr brum
500 gr domate të prera
120 gr salmon me vaj
një tufë majdanozi
pak kripë
Pregatitja
Domatet pritni në feta për së gjati, duke hequr pjesët e panevojshme. Kriposini lehtë dhe vendosini në një kullesë për të humbur ujin. Hapeni brumin në një tavë të mbuluar me letër zjarrduruese. Shponi pjesën e poshtme me pirun dhe vendoseni në frigorifer për 30 minuta. Mbulojeni pastaj me domate duke lënë anëve një bordurë prej 1,5 cm. Futini në furrë të nxehur më parë me temperaturë 220 gradë dhe lëreni vetëm për 10minuta. Ulni temperaturën në 200 gradë dhe vazhdoni ta piqni për 20 minuta të tjera, derisa brumi të vijë mirë dhe domatet të jenë pjekur. Nxirreni nga furra dhe vendosni në qendër filetot e salmonit. Mbuloni sipërfaqen me fletët e borzilokut dhe majdanozit dhe lëreni të ftohet para se ta shërbeni.
Ingredients for four people:
200 gr pulp
500 gr tomatoes cut
120 gr salmon oil
a bunch parsley
less salt
Preparation:
Wait tomatoes lengthwise into slices, removing unnecessary parts. Kriposini light and place in a colander to lose water. Open the dough in a pan covered with refractory paper. Puncture the bottom with a fork and place in the refrigerator for 30 minutes. Then cover with tomato sides leaving a border of 1.5 cm. Put in oven previously heated temperature 220 degrees and leave only 10 min. Reduce temperature to 200 degrees and continue to bake for another 20 minutes, until the dough comes good and the tomatoes are ripe. Bring the oven and place the salmon fillets in center. Cover the surface with sheets of basil and parsley and leave to cool before serving.
No comments:
Post a Comment