Panna Cotta me karamel
Perberesit:
500 ml Pana per embelsira,
150 ml Qumesht,
125 gr Sheqer,
8 gr Xhelatine peshu,
1 luge vanilje,
150 gr Karamel.
Koha e gatimit 15 minuta. ( Keto permesa jane per 4 persona )
Pergatitja:Ne fillim zbusin xhelatinen ne nje ene me uje te ftohte per 15 minuta, me pas ne nje tigan hedhim panen, qumeshtin, shqerin,vanilien dhe i vendosim te ngrohen me temperature te ulet dhe i perziejme nderkohe qe ngrohet per 15 minuta me pas i shtojme xhelatinen qe tashme eshte zbutur dhe vazhdojme ta perziejme edhe per pak.
500 ml Pana per embelsira,
150 ml Qumesht,
125 gr Sheqer,
8 gr Xhelatine peshu,
1 luge vanilje,
150 gr Karamel.
Koha e gatimit 15 minuta. ( Keto permesa jane per 4 persona )
Pergatitja:Ne fillim zbusin xhelatinen ne nje ene me uje te ftohte per 15 minuta, me pas ne nje tigan hedhim panen, qumeshtin, shqerin,vanilien dhe i vendosim te ngrohen me temperature te ulet dhe i perziejme nderkohe qe ngrohet per 15 minuta me pas i shtojme xhelatinen qe tashme eshte zbutur dhe vazhdojme ta perziejme edhe per pak.
Marrim te gjithe perzierjen qe e pregatitem e hedhim ne 4 gota te vogla embelsirash dhe e vendosim ne frigorifer per 6 ore.Mbas 6 oresh nxjerrim Panna Cotten nga frigoroferi dhe i vendosim ne pjata embelsirash duke i hedhur nga siper karamel.
Tashme çdo gje eshte gati. Ju befte mire!
500 ml Pana for cakes,
150 ml milk,
125 gr sugar,
8 gr weight Gelatin,
1 tsp vanilla
150 gr caramel.
Cooking time 15 minutes. (These through are for 4 persons)
Preparation: We start soften gelatin in a container with cold water for 15 minutes, then in a saucepan Pane milk, Shqeri, vanilien and place to warm up at low temperature and stir while warming for 15 minutes after the add the softened gelatin that is now and continue to stir for a little.
Take all the mixture that we set the cast of 4 small dessert cups and place in the fridge for 6 hours ore.Mbas 6 Cotten Panna learn from frigoroferi and place in dessert dishes throwing upwards caramel.
Now everything is ready. Enjoy your meal!
No comments:
Post a Comment