Translate - Perkthimi

Saturday, June 11, 2016

Ferges Tirane - Cottage cheese with tomatoes

Perberesit

- domate 4-5 kokrra mesatare
- speca 10 copë mesatare
- vaj 2 filxhanë kafeje
- miell 1 lugë gjelle
- vezë 2 kokrra
- hudhra 4-5 thelpinj
- gjizë 4-5 lugë gjelle
- spec djegës (sipas dëshirës)

Pergatitja per 4 vete:

Pasi u eshte hequr bishti dhe farat, specat lahen dhe skuqen. Në vajin qe ngelet hidhen domatet e qëruara nga cipa dhe të grira hollë, kaverdisen derisa masa të trashet (te behet viskoze), hiqen nga zjarri dhe shtohen vezët, speci djegës, majdanozi i grirë hollë, gjiza ose djathi. Masa vendoset në pjatë dhe sipër vendosen specat e fërguar.


Ingredients

- Tomato 4-5 grains average
- Average 10 pieces of peppers
- Oil 2 cups of coffee
- 1 tablespoon flour
- Eggs 2 grains
- 4-5 cloves garlic
- 4-5 tablespoons butter
- Chili pepper (optional)

Preparation for 4 persons:


After being stripped tail and seeds, washed and red peppers. Jump in oil that remains tomatoes peeled and chopped by thin hulls, until the mass thickens kaverdisen (becomes viscous), remove from fire and add the eggs, chili pepper, minced parsley thin, cottage cheese or cheese. The move is set to be placed above the plate and fried peppers.

No comments:

Post a Comment